Türk Şirketin Geliştirdiği Koronavirüs Testi FDA’dan Onay Aldı

34
2
1
1
0
Merkezi Gebze’de bulunan RTA Laboratuvarları’nın geliştirdiği koronavirüs testi; ABD’ye bağlı olan, ancak ilaç dünyasının en köklü onay kuruluşlarından FDA tarafından listelendi. RTA Laboratuvarları, onay kararını KAP’a da bildirdi.

Koronavirüsle mücalede kapsamında her geçen gün yeni önlemler alınıyor. Sağlık Bakanlığı, vatandaşları maskesiz sokağa çıkmamaya davet ediyor. Ancak Haziran başında ilk adımları atılan normalleşme sürecinin de verdiği rehavetle yeni vaka sayılarında artış görülmeye başlandı. Vakaların artmasını önlemek için vatandaşların yapması gereken uyarılara dikkat etmek. Yetkililerin yapması gereken şey ise daha fazla test uygulamak. 

Salgının ilk günlerinden bu yana dünyada ve Türkiye’de kullanılan PCR testleri en büyük ihtiyaç kalemlerinden. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da sık sık vurguladığı filyasyon yönteminde PCR testleri büyük önem taşıyor. Türkiye’de ise bu testleri üreten yerli bir şirket var. RTA Laboratuvarları adındaki bu şirketin merkezi ise Gebze’de bulunuyor. Şirketin Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı son açıklamaya göre ise üretilen testlere FDA’dan onay geldi.

FDA’dan yerli şirketin testine onay:

koronavirüs testi

RTA’nın KAP’a yaptığı açıklamaya göre şirket tarafından üretilen ve COVID-19 tanısında kullanılan moleküler tanı testi “Diagnovital Sars-CoV-2 Real Time PCR” isimli kit, FDA tarafından listelendi. RTA, “Bu ürünümüz FDA tarafından ‘EUAs’, ‘Acil Durum Onayları’ kapsamında gerçekleştirilen proses sonunda listeye dahil edilmiştir.” açıklamasında bulundu. Yani söz konusu tanı kiti, FDA’ya göre acil durumlarda kullanılabilecek düzeyde.

FDA nedir? 

FDA ya da Türkçe açılımıyla Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi, ABD’nin Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan bir kurumdur. İlaçların resmi olarak piyasaya sürülmesini sağlayan bilimsel onaylama aşamalarında, dünyanın önemli otoriteleri arasında yer alır.

34
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
34
2
1
1
0
Yorumlar(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
4 ay önce
Riske girdiğine değmeyecek bir proje.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 ay önce
Şu zımbırtı 2 kapılı değil 4 kapılı olaydı nükleer motorlu otomobil üretilme ihtimali artardı.

Nükleer fisyon pistir ve nükleer füzyon temizdir.

Düz muhasebe hesaplarıma göre 1 mililitre hacimli bütün nükleer füzyon yakıtları 90 litre hacimli benzinlerden daha çok enerjiye sahip, büyük ihtimalle JP-8 gibi uçak yakıtlarından bile daha fazla enerjiye sahiptir.

Bakınız: ingilizce wikipedia'daki aşağıdaki makaleler;

1) Nuclear fission
2) Fusion power
3) Nuclear fusion
4) Aneutronic fusion
5) CNO cycle
6) Cold fusion

Ayrıca bileşen miktarının az olması enerji çıkış hızını ve basıncı etkilemez, yani nükleer füzyon az miktarda bile depoyu haşat eder., ama kütle, hacim ve bileşen miktarı büyüklükleri 3-Boyutlu gerçeklikte birbirlerini çok iyi karşıladıkları için kütle azalacağından ötürü bileşen miktarı da azalır ve kuvvetin, momentumun, gücün, enerjinin ve basıncın formüllerinde kütle büyüklüğü var! Yani depo ve motor parçaları kalın olurlarsa ve uyduruk olmazlarsa aracın her bir parçası dayanır ama yine de kontrollü ateşlenmesi lazım, 1 mililitre nükleer füzyon yakıtını ateşlemek 90 litre benzini aynı anda yakmaktan daha beterdir, hazneleme gerekiyor. Ayrıca Kritik Kütle de cabası.

7) Critical mass
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 ay önce
TOGG DAHA IYI.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .