Türk Telekom’dan Fiber Açıklaması: Ülke Genelindeki Ağ Uzunluğu 435 Bin Kilometreye Ulaştı

65
14
2
2
0
Türk Telekom ve şirkett CEO'su Ümit Önal, ülke genelindeki fiber ağ uzunluğunun vardığı noktayı, diğer önemli gelişmelerle birlikte müjdeledi.

Ülkenin en geniş çaplı internet sağlayıcılarından olan Türk Telekom, hızlı ve güvenli interneti ülkenin dört bir yanına ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda en başta büyük şehirlerde kullanımı yaygın olan internetin kırsalda da oldukça hızlı hâle gelmesine şahit oluyoruz.

Memleketin bir şehrinde değil her şehrinde” mottosuyla çalışmalarını gerçekleştiren Türk Telekom, 31 Aralık 2023 gecesinde gerçekleştirdiği çalışmalarla ülke genelindeki fiber ağ uzunluğunda önemli bir noktaya ulaştı. Bununla birlikte şirket, sağlam haberlerle ve CEO’nun açıklamasıyla yılbaşına giriş yaptı.

Son çalışmalarla ülke genelindeki fiber ağ uzunluğu 435 bin kilometreye çıktı.

Ümit Önal

Çanakkale’nin Karacaören Köyü’nde yapılan çalışmalarla ulaşılan bu başarı, CEO tarafından şu sözlerle müjdelendi:

Türkiye Yüzyılı’nda hayatın her noktasına değer katan çalışmalarımızla, istisnasız herkes için erişilebilir bir dijital gelecek inşa etmeyi hedefliyoruz. Bu hedef kapsamında; memleketin en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine kadar, “bir şehirde değil her şehirde” proje ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. 2024 yılı itibariyle, milli mücadele ruhunun simge şehirlerinden Çanakkale’de, saha ekiplerimizin özverili çalışmalarıyla, fiber ağ uzunluğumuzu 435 bin kilometreye ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Savunmadan sanayiye, finanstan enerjiye, eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma, sanattan spora birçok farklı alanda dijital dönüşüme öncülük ediyoruz. Teknoloji alanındaki deneyimimizle otoyolları, köprüleri, şehirleri, tarihimizi yansıtan kültürel ve manevi miras alanlarımızı uçtan uca dijitalleştiriyoruz.

Fiber

Malkara-Çanakkale otoyolunda gerçekleştirdiğimiz fiber altyapı çalışmaları da bunun güzel bir örneği. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Çanakkale Boğazı’nın iki tarafını birleştirmesi gibi Türk Telekom olarak biz de boğazın iki yakasını fiber ağlarla örüyoruz. Tarihimizde çok kıymetli bir yere sahip olan Gelibolu Yarımadası’nı ve ülkemizin en batısında bulunan Gökçeada’yı deniz altından fiber ile buluşturuyoruz.”
“Çanakkale Merkez’de fiberleşme oranımız yüzde 97’ye; 435 bin kilometrelik fiber ağ uzunluğumuz ile Türkiye genelinde hane kapsamamız ise 32,2 milyona ulaştı. Şirket olarak, insanı merkeze alan yaklaşımımızla teknoloji birikimimizi doğru yatırımlarla güçlendirerek dijital geleceğin inşasına liderlik etmeyi sürdüreceğiz.”

Gelibolu ve Gökçeada’da fiberleşme oranının yüzde 100’e yaklaştığını belirten CEO, Çanakkale’nin 12 ilçesinden 11’inde kullanıcıların 1000 Mbps internet deneyimleyebildiğini belirtti. Buna ek olarak Çanakkale Merkez’in kırsal alanları dahil olmak üzere fiberleşme oranı yüzde 97’ye, Gelibolu’daki fiberleşme oranı yüzde 94’e, Gökçeada’da fiberleşme oranı ise yüzde 96’ya çıkarıldı.

İstanbul-Malkara-Çanakkale Otoyolu da güzergah boyunca fiber altyapı sunan şirket; Ana Kontrol Merkezi ve Ana Veri ve Felaket Kurtarma Merkezleri’nin altyapılarını hızlı ve stabil işleyecek şekilde kurduğunu belirtti. Bunlar haricinde elbette sürüş güvenliğine yönelik teknolojiler de söz konusu.

İçinde bulunduğumuz senede 435 bin kilometrelik hattın daha nereye kadar uzayacağını da hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://medya.turktelekom.com.tr/memleketin-bir-sehrini-degil-her-sehrini-fiber-aglarla-oruyoruz
65
14
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
65
14
2
2
0
Yorumlar(79)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
4 yıl önce
Temel ihtiyaçlar fahiş fiyatlara ve maliyetlere ulaştı, tüketiciler olarak her şeyin alternatifine yöneldik, yaşam standartlarimizi her alanda, her geçen gün indirgedik, fakat malum şahıslar tatmin olmadı. Göbekleri artık gömleklerinden taşan, doymak bilmez yağmacılar utanmadan halka kemer sıkmayı emrediyor. Bitti mi? Bitmedi, ardından aynı yağmacıların yardakçıları gelip "beğenmiyürsan dfl gt!" diye kendince tepki ortaya koyuyor. Bu tepkiyi koyduğu kesim de çoğunlukla, bir gece ansızın hakikaten ülkeyi terketse, kendisini ve o boş kafatasını nasıl bir hayat bekliyor hiç bir fikri yok. Kendisi topluma yük farkında değil, bir de hakikaten bu topluma bir şeyler üretenleri ülkeden def ediyor haspam. Gerçekten üreten insanların sabrı tamamıyla taştıgında bir şekilde defolup giderler güzel kardeşim sen kafanı yorma, ama işte o insanların geride bıraktıkları yakınlarının senin gibi çomarlarla yaşayacak olması her zaman sinir bozucu olacak bu insanlar için, bu yüzden gözleri her zaman arkada kalacak. Peki sen? Seni boşver. Sen zaten yaşamiyorsun muhtemelen. Entelektüel herhangi bir zevk, sanat, hele ki dijital sanatlar, kitap mitap pek gereksiz.. Kahvaltıda xbox ya da ps yemiyorsun sonuçta öyle degil mi? Tabi kitap hiç yemiyorsun, haklısın.. velhasıl, senin için o lüks tüketim bu lüks tüketim. Nefes almak da bir lüks müdür bu yaşadığımız ülkede? Şöyle bir yarım saat kadar nefesini tutup bunun üzerine bir ara düşün, kaçıncı dakikasında gerçekleşir bilmem ama o esnada insanlığa yapıp yapabileceğin en büyük en büyük katkıyı yapmış olacaksın.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
Asgari ücretin 300 dolar olduğundan haberleri var mı acaba?
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
ps 5 alacağıma krallar gibi amd 5 işlemcili pc alırım daha iyi bide 2020 ve 2021 pc leri 20-30 bin üstü olacak bence böyle giderse zaten rtx yeni modeli daha pahalı oradan belli allah bilir
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
yemin ederim alışamadım ya , 499 doları görüyorum ulan ne kadar ucuz diyorum sonra parantezi görüyorum 3 basamak olmuş 4 basamak yanında da kdv ötv trt kültür payı var ; delirmemek için deli olmak lazım
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
neganffff
4 yıl önce
komik olan şu ki bunu duyan ecnebi bizim de kendileri gibi 1500 dolar maaş alıp 1200 dolar ödeyeceğimizi zannediyor ve OHA diyor halbuki bilmiyor ki bu türkiye adı verilen cehennemden beter yerde asgari maaş 300 dolar herhalde bunu da bilseler cehennem tasviri gözlerinde canlanır.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
Ps 5 kaç liraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
Biz ne zaman kendimizi şanslı hissedeceğiz :(
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
Erdoğan'a gidip koviy misin agam diyesim var.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
Biz Türkler vergi öderiz
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
yani şu series s dedikleri konsol 300 dolar series x de 400 dolar . Dolar kuru hadi 8 lira desen s serisi 2400 + kar payı+%50 vergi eklesen hadi 3800 olur bilemedin hadi 4000 olur 5400 lira nedir neyin vergisidir aga!?!?!
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
DAHA FAZLA YORUM GÖSTER