Turkcell, Vodafone, Türk Telekom Taahhüt Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır? Adım Adım Anlatıyoruz!

71
5
1
1
1
Telekomünikasyon firmalarının bazı kampanya ve indirimlerinden yararlanmak için taahhüt vermeniz yani bir süre boyunca o firma ile anlaşmanız gerekebilir. Bu anlaşmadan kalan süreyi öğrenebilmek için uygulayabileceğiniz Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom taahhüt sorgulama işlemlerini sizin için anlattık.

Biliyoruz ki, faturalı olarak hizmet alan aboneler, hizmet aldıkları telekomünikasyon firmasının sunduğu kampanya ve hizmetlerden yararlanabilmek için bir taahhüt verirler. Taahhüt sorgulama işlemi yaparak ne kadar taahhüt süreniz kaldığını öğrenebiliseniz de bu taahhüt sorgulama işleminin her firmada farklı olması biraz kafa karışıklığı yaratabiliyor.

Peki, Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom taahhüt sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Artık pek çok firmanın taahhüt sorgulama işlemi online olarak yani resmi internet sitesi üzerindem yapılabiliyor. Ancak oluşabilecek sorunlara karşı önerilen, firmanın müşteri hizmetlerini aramaktır. Sizin için Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom taahhüt sorgulama işlemleri nasıl yapılır sorusunu yanıtladık. 

Öncelikle taahhüt nedir ve nasıl iptal edilir sorularını yanıtlayarak başlayalım.

taahhüt sorgulama, taahhüt bozma

Taahhüt; kelime anlamı olarak olarak bir şeyi yapmaya söz verme, üstlenme anlamlarına gelir. Bir telekomünikasyon firmasının sunduğu hizmeti kampanyalardan yararlanarak ya da indirimli olarak kullanabilmek için aboneler bir taahhüt verirler. 

Abone için taahhüt verilen konu; belirlenen süre boyunca anlaşma yapılan telekomünikasyon firmasının abonesi olmak ve ödemelerini düzenli bir şekilde gerçekleştirmektir. Firma için taahhüt verilen konu ise; abonelik süresi boyunca kullanıcıya anlaşılan ücret ve kalite üzerinden hizmet vermektir.

Normal şartlar altında, abone ile firma arasında verilen taahhüdün bozulması sonucu belirli bir bedel ödenir. Abone eğer bu bedeli ödemeyi göze alırsa taahhüdü bozabilir ve anlaşma iptal edilerek hizmet alımı durdurulur. Ancak bedel ödeme konusunda bazı istisnalar vardır.

Firma size farklı bir kampanya sunuyor ve cayma bedeli almayacağını söylüyorsa, firma taahhüt ettiği hizmet ve kampanya avantajlarını sunmuyorsa; yurtdışına yerleşmek, hasta olmak, askere gitmek gibi artık o hizmeti alamayacağınız bir durum yaşıyorsanız cayma bedeli ödemeden taahhüdü bozabilirsiniz.

Fakat tam bu noktada dikkat etmeniz gereken önemli bir etmen var, firmanız. Bazı firmalar bu tip önemli nedenleri kabul etmeyebilir. Eğer hizmetten memnun değilseniz ya da hizmeti artık alamayacağınız bir durum yaşıyor ve firma anlaşmayı cayma bedeli almadan bozmuyorsa Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuru yapabilirsiniz. 

Peki cayma bedeli nasıl hesaplanır? Anlatalım.

taahhüt sorgulama, cayma bedeli hesaplama

Her firmanın, her anlaşmanın, her aboneliğin farklı bir cayma bedeli hesaplama yöntemi vardır. Hizmet ile birlikte bir cihaz da almak, ilk birkaç ay ödeme yapmadan hizmet almak gibi durumlarda cayma bedeli daha farklı şekilde hesaplanabilir.

Normal şartlar altında cayma bedeli şu şekilde hesaplanır; 

Örnek vermek gerekirse, 50 TL ödeme bedeli olan bir hizmet için 1 yıl taahhüt vererek 40 TL ödeme yapma anlaşması yaptınız. Aradan 6 ay geçti ve taahhüdü bozmaya karar verdiniz.

Firmanın sizden isteyeceği cayma bedeli; kalan ödeme tutarı ve kullandığınız süre boyunca aldığınız indirim tutarıdır. Yani, oldukça yüksek bir bedel.

Elbette, tüm firmalar bu şekilde cayma bedeli hesaplaması yapmıyorlar. Yalnızca kalan tutarı talep eden ya da yalnızca indirim tutarını talep eden firmalar da var. Hatta bazı firmalar belirli bir süre ya da hiçbir zaman cayma bedeli talep etmeden de anlaşmalar yapıyorlar. Bu durum sizin için önemli bir nokta ise taahhüt vermeden önce anlaşma şartlarını incelemenizde yarar var. 

"Taahhüt vermek güvenli mi?" diye düşünüyorsanız bu soruyu da aydınlatalım.

Bu sorunun yanıtı tamamen hizmet almak için anlaşma yaptığınız firma ile alakalı. 

Piyasaya yeni girmiş, altyapı çalışmaları yetersiz, teknik servis desteği yaygın olmayan bir firmaya taahhüt vermek elbette güvenli değil.

Ancak bilinen firmalarda da sorun yaşanabilir. Örnek vermek gerekirse; uzun yıllardır hizmet veren bir firmanın sizin yaşadığınız bölgede altyapı çalışmaları yetersiz olabilir ya da yaşadığınız şehirde yeterli teknik servis desteği sağlayamıyor olabilir. 

Taahhüt verip de daha sonra kötü bir durum yaşamamak için yapmanız gereken ilk şey, firmanın diğer abonelerinin deneyimlerini dinlemektir. Her konuda kullanıcı deneyimi tam olarak doğru yanıtları vermeyebilir ancak direkt ve kesintisiz hizmet alınan bir alanda kullanıcı deneyimleri oldukça önemlidir.

Dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta ise iyi araştırma yapmaktır. Firmanın bölgenizdeki altyapı çalışmalarını sorgulayın, gerekirse teknik servislerini ziyaret ederek bilgi alın. Yapacağınız en iyi şey ise ilk birkaç ay cayma bedeli ödemeyeceğiniz bir anlaşma yapmaktır. Sonuçta her hizmet kişiye göre değişen bir deneyim barındırıyor olabilir.

Turkcell taahhüt sorgulama işlemleri nasıl yapılır bir bakalım.

taahhüt sorgulama, turkcell

  • Yöntem #1: Size en yakın Turkcell bayisine gidebilirsiniz.
  • Yöntem #2: 0532 532 00 00 ya da 532 numaralı telefonları arayarak müşteri temsilcisi ile görüşebilirsiniz.
  • Yöntem #3: TARİFE yazıp 2222’ye SMS atabilirsiniz.
  • Yöntem #4: Buradan Turkcell resmi internet sitesini ziyaret ederek hesabınıza giriş yapıp tarife ve paketlerinizin kalan süresini görebilirsiniz.
  • Yöntem #5: Turkcell'in mobil uygulamasını indrerek, uygulama üzerinden hesabınıza giriş yapıp tarife ve paketlerinizin kalan süresini görebilirsiniz.
  • Yöntem #6: E-Devlet üzerinden abonelik ve borç sorgulamayı seçerek aboneliğinizin başlangıç tarihi gibi bilgilere erişebilirsiniz.

Turkcell taahhüt sorgulama işlemi için yukarıdaki yöntemlerden size en uygun olan yöntemi tercih edebilirsiniz.

Yukarıdaki yöntemlerin hepsi tamamen ücretsizdir ve seçtiğiniz yöntemi uyguladıktan sonra yalnızca taahhüt bilgilerinizi öğrenmekle kalmaz, dilerseniz aboneliğiniz ile ilgili pek çok farklı işlemi de gerçekleştirebilirsiniz.

Vodafone taahhüt sorgulama işlemlerinden de bahsedelim.

taahhüt sorgulama, vodafone

  • Yöntem #1: Size en yakın Vodafone bayisine gidebilirsiniz.
  • Yöntem #2: 0542 542 00 00 ya da 542 numaralı telefonları arayarak müşteri temsilcisi ile görüşebilirsiniz.
  • Yöntem #3: Buradan Vodafone resmi internet sitesini ziyaret ederek hesabınıza giriş yapıp tarife ve paketlerinizin kalan süresini görebilirsiniz.
  • Yöntem #4: Vodafone Yanımda mobil uygulamasını indrerek, uygulama üzerinden hesabınıza giriş yapıp tarife ve paketlerinizin kalan süresini görebilirsiniz.
  • Yöntem #5: E-Devlet üzerinden abonelik ve borç sorgulamayı seçerek aboneliğinizin başlangıç tarihi gibi bilgilere erişebilirsiniz.

Vodafone taahhüt sorgulama işlemi için yukarıdaki hepsi ücretsiz olan yöntemlerden size en uygun olan yöntemi tercih edebilirsiniz.

Seçtiğiniz yöntemi uyguladıktan sonra yalnızca taahhüt bilgilerinizi öğrenmekle kalmaz, dilerseniz aboneliğiniz ile ilgili pek çok farklı işlemi de gerçekleştirebilirsiniz.

Son olarak, Türk Telekom taahhüt sorgulama işlemlerini anlatalım.

taahhüt sorgulama, türk telekom

  • Yöntem #1: Size en yakın Türk Telekom bayisine gidebilirsiniz.
  • Yöntem #2: 444 1 444 numaralı telefonu arayarak müşteri temsilcisi ile görüşebilirsiniz.
  • Yöntem #3: Buradan Türk Telekom resmi internet sitesini ziyaret ederek hesabınıza giriş yapıp tarife ve paketlerinizin kalan süresini görebilirsiniz.
  • Yöntem #4: Türk Telekom Online İşlemler mobil uygulamasını indrerek, uygulama üzerinden hesabınıza giriş yapıp tarife ve paketlerinizin kalan süresini görebilirsiniz.
  • Yöntem #5: Telefonunuzun arama ekranına *124# yazarak arama yapabilirsiniz.
  • Yöntem #6: E-Devlet üzerinden abonelik ve borç sorgulamayı seçerek aboneliğinizin başlangıç tarihi gibi bilgilere erişebilirsiniz.

Türk Telekom taahhüt sorgulama işlemi için yukarıdaki yöntemlerden size en uygun olan yöntemi tercih edebilirsiniz.

Yukarıdaki tamamen ücretsiz olan yöntemlerden size uygun olanı uyguladıktan sonra yalnızca taahhüt bilgilerinizi öğrenmekle kalmaz, dilerseniz aboneliğiniz ile ilgili pek çok farklı işlemi de gerçekleştirebilirsiniz.

Sizin için "Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom taahhüt sorgulama işlemleri nasıl yapılır?" sorusunu yanıtladık ve karşınıza çıkabilecek olası sorunların nasıl çözüleceğini anlattık. 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

 

71
5
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
71
5
1
1
1