Yapay Zekâ Bildi: Türkiye Avusturya Maçını Kim Kazanır?

33
9
4
1
1
Mediazone Games ve Sporanaliz’in geliştirdiği yapay zekâ destekli futbol simülasyon oyunu, bu akşam gerçekleştirilecek Türkiye Avusturya maçının skorunu tahmin etti. Yapay zekâya göre Türkiye, bugün gülen taraf olacak.

Bugün Türkiye için oldukça önemli bir gün. Zira A Millî Takım, son 16'ya kaldığı EURO 2024 şampiyonası kapsamında bugün Avusturya ile karşı karşıya gelecek. Bu maçı kaybetmemiz hâlinde EURO 2024 serüvenimiz son bulacak. Herkesin aklındaki soru ise bu maçın nasıl bir skor ile sonuçlanacağı.

Hâl böyle olunca biz de yapay zekâdan destek almak istedik. Mediazone Games ve Sporanaliz’in geliştirdiği yapay zekâ destekli futbol simülasyonu, bizler için bu akşam gerçekleştirilecek karşılaşmanın sonucunu tahmin etti. Eğer yapay zekânın tahmini doğru çıkarsa Türkiye, bugün gülen taraf olarak sahadan ayrılacak.

Yapay zekâya göre Avusturya'yı 2-1'lik skorla yeneceğiz

Türkiye Avusturya maçı

Yapay zekânın analizine göre bu akşam oldukça heyecanlı bir karşılaşma izleyeceğiz. A Millî Takım, tam 13 şut ile rakibin kalesinde tehlike yaratacak. Bun karşılık, kalemize çekilen 9 şut göreceğiz. Yapay zekâ, Türkiye'nin topla oynama yüzdesinin yüzde 54 olacağını, bu üstünlükle rakibini 2-1 devireceğini düşünüyor.

Tabii burada söz konusu sporun futbol olduğu gerçeğini unutmamak gerek. Futbol maçları, her an her şeye gebe olabiliyor. Bu yüzden, bu akşam gerçekleştirilecek maçta çok daha farklı bir senaryo ile de karşılaşabiliriz. Bu arada; geçtiğimiz mart ayında Avusturya ile bir hazırlık maçı gerçekleştirdiğimizi ve bu karşılaşmadan 6-1'lik mağlubiyet ile ayrıldığımızı da söyleyelim.

Aynı yapay zekâ, Türkiye Portekiz maçını da tahmin etmişti:

Türkiye Avusturya maçı ne zaman?

Türkiye Avusturya maçı ne zaman

Paylaşılan resmî bilgilere göre Türkiye Avusturya maçı, bu akşam saat 22:00'de başlayacak. Maç, TRT1'den naklen yayımlanacak.

Güncelleme: Yapay zekâ skoru bildi!

Yapay zekâmız maçın skorunu bilmeyi başardı. Öte yandan topla oynama konusunda yapay zekânın beklediği durum gerçekleşmedi ve milli takımımız %41 ile topa sahip oldu. Şut sayısında da Avusturya 13'e 5 ile üstün oldu. Keza kornerlerde de millilerimiz 10'a 4 geride kaldı. Elbette bu durumun sebebi, maçın ilk dakikasında gol bulduktan sonra oyunu daha çok kendi yarı sahamızda kabul etmemiz olabilir. Milli takımımız aradığı golü bulduktan sonra topu rakibe bırakıp kalesini savunma ve rakip savunma arkasına sarkmave hızlı hücumlarla sonuca gitme yoluna gitti. 

Milli takımımız bu sonuçla EURO 2024'te çeyrek finallerde oynamaya hak kazandı. Tebrik ediyoruz!

33
9
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
33
9
4
1
1