Twitter Android ve iOS Uygulamaları, "X" Oldu (Türkiye'de de Yayınlandı)

8
6
2
1
1
Twitter'ın yeni isim ve logoya sahip güncellemesi, Türkiye'deki Android ve iOS kullanıcılarına da ulaşmaya başladı. Artık iki platformda da uygulamanın adı X.

Dünyanın en büyük mikroblog platformu Twitter, son günlerde sadece yeniden markalaşma süreci ile gündemde. Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra zaten tonla değişim geçiren platform, en son geçtiğimiz hafta sonu yepyeni logosu ile karşımıza çıktı. Şirketin çiçeği burnunda CEO'su Linda Yaccarino, yeniden markalaşan platformun misyon ve vizyonunu da resmen açıkladı.

Dün ise Twitter'ın yeniden markalaşma süreci ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Google Play Store ve AppStore üzerinden yeni bir güncelleme için dağıtıma başlayan ekip, Twitter'ın yeni ismini ve logosunu Android ve iOS ekosistemlerine ulaştırmaya başladı. Yaptığımız son kontrollerde, güncellemenin Türkiye'ye de geldiğini ancak şu an herkes için tam dönüşümü sağlamadığını görüyoruz.

Yeni logo ve arayüz Türkiye'ye geldi: Uygulama ismi Android'de "Twitter" olarak kalmaya devam ediyor

Twitter

Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz üzere, Twitter'ın yerine geçecek X, Türkiye'ye kısmen geldi. Uygulamayı güncellediğinizde, logonun değiştiğini görüyoruz. Ayrıca uygulama arayüzündeki mavi kuşun yerine de yeni logo geldi. Ancak şu an için uygulama ismi Twitter olarak gözükmeye devam ediyor... Uygulamanın Google Play Store Türkiye sayfasında da herhangi bir değişiklik yok. Oysa ki...

Logo ile birlikte uygulama ismi ve açıklaması da değiştirildi!

Twitter

Geliştirici ekip, Google Play Store'daki sayfada sadece logoyu değil, uygulama ile ilgili bilgileri de değiştirdi. Bu bağlamda; artık "X" olarak isimlendirilen uygulama için "X uygulaması, herkes için güvenilir dijital şehir meydanıdır" şeklinde dikkat çekici bir ifadeye yer verildi. Ayrıca, Google Play Store'daki görüntüler de Twitter'ın X logosu yeni görselleriyle değiştirildi.

Twitter'ın Google Play Store'daki sayfası bazı ülkelerde böyle görünmeye başladı:

Twitter

iOS'ta ise durum daha farklı: Uygulamanın AppStore'daki adı Twitter, indirince ise X oluyor

Twitter'ın iOS uygulaması da yeni logosuyla güncellendi, ancak uygulamanın adı hala Twitter. Eski Twitter mühendisi Eric Berlin'in iddiasına göre ismin değişememesinin nedeni, AppStore'un bir uygulama adının en az iki karakterden oluşması şartı. Uygulamanın inince adının X olması da bu iddiayı doğruluyor gibi.

Uygulamada paylaşılan gönderilerin ismi artık 'Tweet' olmayacak

X'in beta sürümünde yayınlanan yeni güncellemede artık platformda paylaşılan paylaşımların adının artık 'Tweet' olmayacağı öğrenildi. Bunun yerine artık profilinizde veya yeni bir gönderi oluştururken 'Post', yani 'gönderi' yazacak.

Bu arada; Twitter'ın düşük özelliklere sahip telefonlar için Lite sürümünün de bazı ülkeler için yayında olduğunu belirtelim. Ancak Twitter Lite, Google Play Store'da aynı isimle hizmet vermeye devam ediyor. En son 2021'de güncelleme yapılan yazılım için herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığı bilinmiyor.

X ile ilgili her şey için:

Kaynak : https://play.google.com/store/search?q=twitter&c=apps&hl=en_US&gl=US
8
6
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
8
6
2
1
1