Ucuz Vision Pro'dan Yeni Bilgiler Geldi: Çalışması İçin iPhone Gerekecek!

5
1
0
0
0
Uygun fiyatlı Apple Vision Pro'nun özellikleri ve çıkış tarihi hakkında yeni bilgiler paylaşıldı. Bloomberg'ün iddiasına göre yeni cihaz, ilk neslin aksine iPhone veya Mac'e ihtiyaç duyacak.

Apple’ın geçen yıl tanıttığı, bu yıl başından beri ABD’de satışta olan karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro’nun yeni nesilleriyle ilgili geçtiğimiz günlerde önemli bir iddia ortaya atılmıştı. Şirketin Vision Pro 2’yi geliştirmeyi şimdilik bıraktığı, bunun yerine tüm odağını uygun fiyatlı bir modele çevirdiği söylenmişti.

Bugün ise ucuz Vision Pro’dan yeni bilgiler geldi. Bloomberg yazarı Mark Gurman, bugün yayımlanan Power On bülteninde yeni cihazın bazı önemli özelliklerine yer verdi. Eğer doğruysa önemli farklılıklar göreceğiz.

Uygun fiyatlı Vision Pro’nun iPhone veya Mac’e bağlı olması gerekebilir

Gurman’ın aktardığı en dikkat çeken değişiklik, cihazın çalışmasıyla alakalı. İlk Vision Pro, tamamen kendi kendine çalışabilen herhangi bir bağlantı gerektirmeyen bir cihazdı. Gerekli tüm işlem gücü ve bileşenler içinde yer alıyordu.

Ancak iddiaya göre ucuz versiyonda bunu görmeyeceğiz. Şimdilik “N107” kod adına sahip cihazın tam çalışması için yakında iPhone veya Mac bulunması gerekecek. Böylece Apple, işlem gücü ve diğer bileşenler konusunda tasarruf edebilecek.

Ayrıca prototiplerin ilk Vision Pro’ya kıyasla daha dar bir görüş alanına sahip olacağını da aktardı. Şirketin en erken 2025 sonunda uygun fiyatlı versiyonu çıkaracağı da iddialar arasında. Fiyatıyla ilgili yeni bir bilgi yok ancak önceki söylentiler 1600 dolar civarında olabileceği yönünde.

Son olarak Gurman, Apple’ın ikinci nesil Vision Pro’dan tamamen vazgeçmediğini, hâlâ üzerinde çalıştığının altını çizmiş.

5
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
0
0
0