Yeni Vergi Paketi, Kripto Para Yatırımlarını da Kapsayacak: İşte Masada Olan İki Formül

14
4
1
1
0
Hükûmetin üzerinde çalıştığı yeni vergi paketinin detayları belli oldu. Bayramdan sonra TBMM gündemine taşınması planlanan düzenleme, kripto para yatırımcılarını da ilgilendiriyor.

Tüm Türkiye, dünden beri Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in resmî X hesabından yaptığı açıklamaya odaklanmış durumda. Bakan Şimşek'in açıklamasına göre TBMM, bayramdan sonra yeni bir vergi paketini görüşecek. Bu durum, doğrudan veya dolaylı olarak hepimizi ilgilendirecek. 

Bloomberg, konuyla ilgili paylaştığı bir haberde söz konusu düzenlemenin detaylarına ulaştığını iddia etti. Yapılan açıklamaya göre hükûmet, önümüzdeki haftalarca TBMM gündemine taşınacak düzenleme ile 226 milyar TL'lik gelir kaynağı oluşturacak. 

Düzenleme, kripto para yatırımcılarını da etkileyecek

kripto para vergi geliyor

Bloomberg'in haberine göre hükûmetin düzenlemesi, kripto para yatırımcılarını ilgilendirecek bir başlık içerecek. Bu bağlamda; kripto para yatırımcıları için iki vergilendirme sisteminin masada olduğu iddia ediliyor. Bu sistemlerden bir tanesi, her işlem için on binde 3 kadarlık vergi uygulanması. İkincisi ise kripto paralardan elde edilen gelirler üzerinden gelir vergisi uygulanması. Ancak şu an için hangi formülün uygulanacağı belli değil.

Geçtiğimiz ay TBMM'ye gelen kripto para yasasının tam metni için:

İşlem vergisi, geleneksel borsa için de dillendirildi ancak Mehmet Şimşek, gelen geri bildirimler doğrultusunda söz konusu düzenlemeyi bir süreliğine ertelediklerini söyledi. Buna benzer bir durumun kripto para yatırımları için yaşanıp yaşanmayacağını zamanla göreceğiz...

Kaynak : https://www.bloomberght.com/226-milyar-tl-lik-vergi-paketinin-detaylari-2354934
14
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
4
1
1
0