Donald P. Bellisario İletişim Kolejindeki bir araştırma ekibi tarafından yapılan araştırmada, insanların sosyal mecrada sergiledikleri davranışlar 4 başlık altında kategorize edilmiş: etik olmayan davranış, etik davranış, finansal bilgilerin açıklanması ve kişisel bilgilerin açıklanması.
Araştırmacılar bir kafeterya, bir üniversite ve bir evdeki çevrimiçi davranışlarını incelemek adına Amazon Mechanical Turk’den ücretli gönüllüleri bünyesine kattı. Gönüllülerin bir kısmı VPN servisi kullanırken bu davranışları sergiledi.
Tabii ki sonuçlar tahmin edebileceğiniz gibi oldu: VPN servisi kullanan kişiler, asıl konumları bulunamayacağından dolayı sosyal mecrada etik olmayan davranışlar sergiledi ve bilgilerini kolayca paylaşabildi. Diğer gönüllüler ise konumları bilindiğinden dolayı her hamlelerinde daha tedirgin davrandı ve internet siteleriyle bilgilerini kolay kolay paylaşmadı.
Ücretsiz VPN Servisi Seçmek İçin 5 İşe Yarar Tüyo
Araştırmanın sonuçları, VPN sağlayıcısı NordVPN’in İngiltere’deki reklam endüstrisi için regülatörler tarafından eleştirildikten sonra geldi. Sonuç olarak; kamuya açık Wi-Fi’nin insanları güvensiz hissettirdiği ve bilgilerini paylaşmadıkları kanıtlanmış oldu.