WhatsApp’taki Görsel ve Videolardaki En Büyük Eksiklerden Biri Gideriliyor: Hızlıca Yanıtlayıp Emojiyle Tepki Verebileceksiniz!

7
2
1
0
0
WhatsApp, medya görüntüleme kısmına yanıt ve emoji tepkisi kısayolları getirecek. Böylece bir görseli veya videoyu görüntülerken çıkış yapmanıza gerek kalmadan yanıtlama ve emojiyle tepki verme şansına sahip olacaksınız.

Kullanıcı deneyimini iyileştirmek isteyen WhatsApp, her hafta düzenli olarak yeni özelliklerini test ediyor. Şimdi ise sohbetlerdeki görseller ve videolarla ilgili bir yenilik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

WABetaInfo tarafından uygulamanın iOS sürümünün son betasında fark edilen bu özellik, medya dosyalarına yepyeni kısayollar getiriyor. Ana amaçları, kullanıcının daha hızlı etkileşim sağlamasına olanak tanımak.

Görsel ve videoları görüntülerken hızlıca yanıt ve emojiyle tepki verilebileceksiniz

Yukarıdaki ekran görüntüsünden de görebildiğiniz üzere yeni kısayollar, medya görüntüleme kısmına eklenecek. Direkt olarak buradan görsele, videoya veya GIF’e emoji ile tepki verebileceksiniz. Ayrıca sağ alta eklenen yanıtlama butonuyla yine medya görüntüleyici üzerinden o mesajı yanıtlamak mümkün olacak.

Medya görüntüleme kısmı, WhatsApp’ta bir görsele veya videoyu bastığınızda tam ekranı kaplayarak onları görüntülemenizi sağlayan bölüme deniyor. Normalde bu bölüm üzerinden emoji verme veya yanıtlama gibi işlevleri gerçekleştiremiyorsunuz. Bunun için görselden veya videodan çıkmanız ve sohbete dönmeniz gerekiyor. Ancak yeni özellik, bu ihtiyacı ortadan kaldırarak direkt olarak görseli veya videoyu görüntülerken bunları yapmanızı sağlıyor.

Her iki işlevin de kullanıcılara zaman kazandıracağını ve onları çok mutlu edeceğini söylemek mümkün. Özellikle de birden fazla video veya görsel mesajına yanıt veya emoji tepkisi eklemek istediklerinde çok işlerini görecektir.

Yeni kısayollar, şu anda test aşamasında. Ne zaman geniş çapta kullanıma sunulacakları bilinmiyor. Çıkış yaptıklarında sizleri bilgilendireceğiz.

Kaynak : https://wabetainfo.com/whatsapp-beta-for-ios-24-12-10-72-whats-new/
7
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
0
0