Artık iPhone ile Çektiğiniz Fotoğrafları ve Videoları WhatsApp'ta Tam Kalite Gönderebileceksiniz

24
15
9
2
0
WhatsApp'ın birkaç ay önce Android kullanıcılarına sunduğu HD kalitede fotoğraf ve video gönderme özelliği şimdi de iOS kullanıcılarına geldi. Özellik, 2 GB'ye kadar olan fotoğraf ve videolar için kullanılabiliyor.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 2023'ün başından beri HD kalitede fotoğraf ve video aktarımları ile gündemde. Test aşamasındayken her iki ekosistem için de yayımlanan özellik, birkaç ay önce Android'deki kararlı sürüm kullanıcılarına ulaştı. Gelen son haberler, iOS ekosistemindeki kullanıcıların da artık bu özelliği kullanmaya başlayabileceklerini gözler önüne seriyor.

WhatsApp'ın yıllardır üstesinden gelemediği konulardan bir tanesi, fotoğraf ve videoların orijinal çözünürlükte gönderilemiyor olmasıydı. Kullanıcılar, görüntülerdeki kalite kayıplarından oldukça rahatsızlardı. Bunun farkında olan Meta, önce Android kullanıcıları için HD kalitede fotoğraf ve video aktarım özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik şimdi de iOS kullanıcılarına geldi.

WhatsApp'ın yeni özelliği işte böyle görünüyor

23.24.73 kodlu sürümle iOS kullanıcılarına da ulaşan özellik, bir fotoğraf veya videonun orijinal kalitede gönderilmesini sağlıyor. Artık iPhone sahipleri, fotoğraf veya video gönderecekleri ekranın sağ üst kısmında bulunan "HD" seçeneğine dokunarak, yüksek kalitede içerikler gönderebilecekler. Ancak şunu unutmamak gerekiyor ki HD olarak gönderilen fotoğraf ve videolar, belge formatına dönüştürülecek. Bu özelliğin maksimum 2 GB boyutlu fotoğraf ve videolar için kullanılabildiğini söyleyelim.

WhatsApp

Eğer Android telefon kullanıyorsanız HD kalitede medya gönderme özelliği çoktan kullanılır hâle gelmiş olmalı. Bir iPhone kullanıyorsanız da App Store'a gidin ve WhatsApp sürümünü kontrol edin. Eğer kullandığınız sürüm kodu 23.24.73 ise HD fotoğraf ve video gönderme özelliği aktif hâle gelmiş demektir. Özelliği denemek için yapmanız gereken tek şey, bir fotoğraf veya video göndermeye çalışmak. Sağ üst kısımda HD seçeneği görüyorsanız özellik için hazırsınız demektir.

Kaynak : https://wabetainfo.com/whatsapp-for-ios-23-24-73-whats-new/
24
15
9
2
0
Emoji İle Tepki Ver
24
15
9
2
0