X'in Gönderilerden Beğeni, Yanıtlama ve Diğer Tüm Butonları Kaldıracak Yeni Tasarımının Nasıl Görüneceği Ortaya Çıktı [Video]

7
2
0
0
0
X'in Gönderilerden Beğeni, Yanıtlama ve Diğer Tüm Butonları Kaldıracak Yeni Tasarımının Nasıl Görüneceği Ortaya Çıktı [Video]
X, ana akıştaki gönderilerden beğeni, paylaşma, retweet'leme ve yanıtlama gibi butonları kaldırmayı planlıyordu. Bu yeni tasarımın nasıl görüneceği ortaya çıktı.

2022 sonundan beri Elon Musk yönetiminde olan X (eski adıyla Twitter), son bir buçuk yıldır büyük değişikliklere uğruyordu. Örneğin yakın zamanda platformdaki beğenilerin gizlenmeye başladığını görmüştük.

Birkaç ay önce de ana akışın tasarımının tamamıyla değiştirileceği ifade edilmişti. Bu şekilde beğeniler, retweet’ler ve yanıtlar ana sayfadan kalkıyordu. Henüz ne zaman çıkış yapacağı bilinmeyen bu yeni tasarım hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Bir kullanıcı yeni akışın nasıl görünebileceğini bizlere gösterdi.

X’in yeni tasarımı böyle olabilir:

*Videoyu görüntüleyemiyorsanız buradaki bağlantıya tıklayın. 

“aaronp613” isimli X kullanıcısı tarafından paylaşılan videolara baktığımızda beğeniden yanıtlara kadar tüm bilgilerin gönderilerin altından kaldırıldığını görebiliyoruz. Yani ana akışta gezinirken kullanıcının karşısına çıkmıyorlar. Sadece gönderiye bastığınızda eski hâldeki tasarıma ulaşabiliyorsunuz.

Gönderileri beğenmenin veya retweet’lemenin nasıl olacağı konusunda da bilgiler var. Videodan, sola veya sağa kaydırma bu işlevlerin gerçekleştirilebileceği görülebiliyor. Örneğin sola kaydırarak beğenebiliyorsunuz, sağa kaydırarak ise yanıtlayabiliyorsunuz. Daha uzun süre bastığınızda daha fazla paylaşma, alıntılama gibi birçok eylemin yer aldığı bir menü karşınıza çıkıyor.

*Videoyu görüntüleyemiyorsanız buradaki bağlantıya tıklayın.

Görüntüleme sayısının da yerinin değiştirilebileceği görülebiliyor. Eğer bu tasarım gerçek olursa bir gönderinin ne kadar görüntülendiğini gösteren sayaç, sağ üst kısımda yerini alacak.

Bu tasarımın gerçek olup olmadığı konusunda bir bilgi yok. Ancak Elon Musk, videonun yer aldığı bir gönderinin altına “Harika. beğenmek için sola, yanıtlamak için sağa kaydırmanız yeterli.” ifadeleriyle yanıt vermiş. Yani gerçekten karşımıza çıkma ihtimali bir hayli fazla. Ne zaman olacağını ise bekleyip göreceğiz. Peki siz bu tasarım değişikliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce X’te bu butonları gizlemeye gerek var mı?

7
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
0
0
0