Xbox Patronundan Aylardır Söylentileri Dolaşan Xbox El Konsolu Hakkında Sevindiren Açıklama

20
5
1
0
0
Xbox patronu Phil Spencer, uzun süredir söylentileri dolaşan Xbox el konsolu hakkında konuştu. Yönetici, konsolun gerçekten de gelebileceğinin sinyallerini verdi.

Microsoft, dün son yılların en büyük Xbox etkinliklerinden birini gerçekleştirdi. Etkinlik sırasında onlarca yeni oyun duyurulmuş, yepyeni fragmanlar görmüştük. Ayrıca ilk günden Game Pass’e eklenecek Call of Duty Black Ops 6 da resmen duyurulmuştu.

Etkinliğin ardından Xbox patronu Phil Spencer, IGN’e röportaj verdi ve oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Spencer, uzun süredir iddiaları dolaşan yepyeni bir donanım gelecek iddiasını da bir nevi doğruladı.

Bence bizim de bir el konsolumuz olmalı”

Birkaç aydır Xbox’ın bir el konsolu tanıtacağı söyleniyordu. Bilindiği üzere son zamanlarda taşınabilir konsolların popülaritesi iyice arttı. İşte bu nedenle de satışlarında düşüş yaşayan Xbox’ın da böyle bir  hamle yapabileceği iddiaları yükseldi. İddia şimdiye kadar ne doğrulanmış ne de reddedilmişti.

Spencer da tam olarak bu konuyla ilgili konuştu. Oyuncular neredeyse oraya gideceklerini vurgulayan Xbox patronu, Bence bizim de bir el konsolumuz olmalı.” ifadelerini kullandı ve cihazın gerçekten çıkabileceğinin sinyallerini verdi.

Ünlü yönetici, devamında ise donanım konusunda güzel planları olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Donanım tarafında bizi harika bir gelecek bekliyor. Ekibin farklı form faktörleri ve farklı oyun yolları üzerinde yaptığı çalışmalar beni inanılmaz derecede heyecanlandırıyor. Bugün (dünkü Xbox etkinliği) oyunlarla alakalıydı. Ancak yakında platform hakkında da konuşacağız. Bu duyuruları sizlerle buluşturmayı sabırsızlıkla bekliyorum.”

Çevrim dışı oyun oynatabilecek

Spencer’a ayrıca olası bir el konsolunun bulut odaklı mı yoksa Steam Deck gibi offline olarak da oyun oynatan bir cihaz mı olacağı sorusu da yöneltildi. Spencer, böyle bir cihaz çıkarmaları hâlinde oyunları yerel olarak oynamanın çok önemli olacağını ifade etti. Bu da çevrim dışı olarak oynanabilen direkt Steam Deck rakibi bir Xbox el konsolu görebileceğimiz anlamına geliyor.

Xbox el konsolu hakkında resmî bir açıklama yok ancak Spencer’ın demeci, geleceğini neredeyse doğrulamış durumda. Ne zaman tanıtılacağını ise şimdilik söylemek mümkün değil. Belki bu yılın sonlarına doğru veya önümüzdeki yıl görebiliriz.

Dünkü Xbox etkinliğinde yapılan duyurular için:

20
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
5
1
0
0