Samsung Galaxy S25’in En Büyük Rakibi Olacak Xiaomi 15’in Bazı Özellikleri Sızdırıldı

5
2
1
0
0
Xiaomi’nin yeni amiral gemisi 15 serisinin standart modelinden ilk bilgiler geldi. Cihaz, 2025’te tanıtılacak Galaxy S25’e ciddi rakip olmasını sağlayacak özelliklerle gelecek.

Xiaomi’nin bu yılın sonlarına doğru tanıtacağı 15 serisi hakkında bilgiler şimdiden gelmeye başladı. Bundan birkaç gün önce Xiaomi 15 Pro’nun kamera özelliklerinin sızdırıldığını görmüştük. Şimdi ise standart model hakkında bilgiler geldi.

Yeni sızıntı, Xiaomi 15’in ekranından kamerasına ve işlemcisine kadar birçok konuda bilgi edinmemizi sağlıyor. Ortaya çıkan detaylardan, önümüzdeki yıl çıkacak Samsung Galaxy S25’e dişli bir rakip olacağını anlayabiliyoruz.

Standart Xiaomi 15 nasıl özelliklerle gelecek?

Digital Chat Station tarafından paylaşılan bilgilere göre Çinli teknoloji devi, telefonda 1,5K çözünürlükte bir ekranla karşımıza çıkacak. Cihazda düz ekranın ve daha küçük boyutun kullanıldığını da göreceğiz. Ancak bu konuda çok fazla bilgi yok. Ayrıca ekran içine yerleştirilmiş ultrasonik parmak izi tarayıcısı da Xiaomi 15’te ye alacak.

Bunun dışında telefonda geniş diyafram açıklığına sahip büyük bir 50 MP’lik ana kamera kullanılacağı iddia edilmiş. Bu da önceki modele kıyasla biraz daha iyi olabileceği anlamına geliyor. Öte yandan kablosuz şarj desteği ve daha hafif bir gövdeye sahip olacağı gelen bilgiler arasında.

Son olarak işlemcisinden de bahsedilmiş. Telefon, çok büyük bir sürpriz olmazsa Qualcomm’un ekim civarında tanıtacağı yeni amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 8 Gen 4’ü kullanan ilk cihazlardan olacak. Bu işlemciyle performans konusunda bir üst seviyeye çıkacağını tahmin etmek yanlış olmaz.

Standart Xiaomi 15 hakkındaki bilgilerimiz bu kadar. Serinin yıl sonuna doğru Çin’de tanıtılmasını, önümüzdeki yılın başında ise küresel olarak piyasaya sürülmesini bekliyoruz. Diğer detaylarını tanıtım tarihi yaklaştıkça öğreneceğiz.

5
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
0
0