Rubik Küpü, 1974 yılında Macar heykeltıraş ve mimar olan Ernõ Rubik tarafından mekanik bir bulmaca olarak üretilmişti. Aslında ismi 'Magic Cube' olan bu bulmaca, Rubik şirketi tarafından lisanslanmıştı ve daha sonradan genel olarak Rubik Küpü olarak adlandırılmaya başlandı.
Xiaomi Mi Rubik Küp, gerçek zamanlı veri senkronizasyonuna sahip
Xiaomi'nin yeni akıllı küpü, altı eksenli bir algılama sistemine sahip ve bu da küpün bütün döndürme işlemlerini ve renk değişimlerini kaydedebilmesini sağlıyor. Gerçek zamanlı veri senkronizasyonu, Bluetooth ile bağlanılan bir akıllı telefona aktarılıyor. Bir Rübik Küpü uygulamasına sahip olan yeni akıllı küpün çözülmesi için gerekli olan tüm hamleler bu uygulamada görünebiliyor.
Akıllı küpün bir başka ilginç özelliği ise, MIJIA uygulaması ile uyumlu olarak çalışması. Bu uygulamayla uyumlu olarak çalışabilen küp, herhangi bir akıllı ev aletine Bluetooth aracılığyla bağlanabiliyor ve bu aletler küp tarafından kontrol edilebiliyor. Akıllı küp, gücünü bir adet değiştirilebilir bir butondan alıyor. Yani küpte bulunan bir adet kutucuk aslında batarya görevini görüyor. Küp şimdilik yalnızca Çin'de satılıyor ve yaklaşık 79 yuan (64 TL) gibi bir fiyata sahip.