ABD'nin Neden 'Yarasa Bombası' Adında Bir Silah Ürettiğini Öğrenince “Şeytanın Aklına Gelmez!” Diyebilirsiniz

3
0
0
0
0
II. Dünya Savaşı döneminde hayata geçirilmesi planlanan yarasa bombası, hiç şüphesiz en ilginç silah fikirlerinden biriydi ancak pek çok sebepten dolayı hiçbir zaman hayata geçirilememişti.

II. Dünya Savaşı döneminde ABD’nin geliştirdiği bir tür biyolojik silah olan yarasa bombasının amacı yangın çıkarmaktı.

Yarasaların uçma ve saklanma kabiliyetlerinden faydalanarak gerçekleştirilecek bu operasyonun Japonya üzerinde kullanılması planlanıyordu.

Neydi tam olarak bu yarasa bombası?

yarasa bombası

Büyük koloniler hâlinde yaşayan 1 milyon Meksika serbest kuyruklu yarasaya, yangın başlatıcı minik cihazlar bağlanacaktı. Zamanlayıcısı olan cihazlar, uçak hedefe ulaştığında yarasalarla birlikte salınacaktı.

Tahmin edebileceğiniz üzere milyonlarca yarasa; duvar aralıkları veya binaların çatıları gibi buldukları deliğe girmeye çalışacaktı ve küçük cihazlar, Japonya’da yangınları başlatacaktı.

Projenin yapımına 1942 senesinde başlandı ancak hiçbir zaman hayata geçirilemedi.

yarasa

X-Ray Projesi olarak da bilinen yarasa bombası projesi, hiçbir zaman uygulanamadı çünkü yapılan testlerde cihazlar planlandığı gibi çalışmadı ve serbest bırakılan yarasalar beklenmedik yerlere yöneldi.

Projenin geliştirilmesi ve test edilmesi tahmin edilenden çok daha uzun sürdü. Bu süreçte savaşın gidişatı değişti ve atom bombası geliştirmek gibi başka çalışmalar öncelik hâline geldi. Yarasa bombası bu büyük projelerle rekabet edememişti.

Ayrıca milyonlarca hayvanın bu şekilde ölümüne sebep olmak etik problemlere ve fikir ayrılıklarına yol açmıştı. Kısacası yarasa bombası başlangıçta ilgi çekici bir fikir olarak görülse de pratikteki zorlukları nedeniyle hiçbir zaman hayata geçirilemedi.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0