Gezegenimizin dönen etkileşimli bölgeye (CIR) girmesiyle beraber Güneş fırtınalarıyla karşı karşıya kalacak. CIR olarak adlandırılan bölge, farklı güneş fırtınalarının farklı hızlarda dolaştığı bir bölge olarak tanımlanabilir. Bu, aynı zamanda Kuzey yarımkürenin 28 Mart’ta büyüleyici kuzey ışıklarına sahne olacağı anlamına geliyor.
Kozmik öngörü sitesi Space Weather'ın konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Yarın, birlikte dönen etkileşimli bölgenin Dünya'nın manyetik alanına çarpması bekleniyor. CIR, hızlı ve yavaş akımlarla hareket eden Güneş rüzgârlarının geçiş bölgesi. Bunlar, şok benzeri yoğunluk gradyanları ve basınçlı manyetik alanlar barındırıyor. CIR’ı takip eden yüksek hıza sahip bir Güneş rüzgârı, 28 Mart’ta G1 sınıfı jeomanyetik fırtınalara sebep olabilir.”
Manyetosfer, Güneş rüzgârlarıyla bombalandığında atmosferde oldukça ilgi çekici ve görsel şölen sunacak mavi ışıklar ortaya çıkabilir. Bu olay, gözümüze hoş gelse de oldukça yoğun bir radyasyon barındırıyor ancak Dünya'nın manyetik alanı insanları koruyabiliyor. Bu Güneş fırtınasından etkilenecek olan şeyler ise genellikle uydu temelli teknolojiler olacak.
Bunun sonucu olarak GPS’lerde, cep telefonu sinyallerinde ve uydu TV’lerde bazı sorunlar yaşanabilir.