Şu An Kuş Tüyü Gibi Yatak ve Yastıklarda Yatıyorsak NASA Sayesinde! İyi de Nasıl?

7
3
2
0
0
NASA'nın icat ettiği birçok şey duymuşsunuzdur, peki ya NASA sayesinde daha iyi yataklarda uyuduğumuzu biliyor muydunuz?

NASA'nın uzay araştırmaları için geliştirdiği teknolojilerin, günlük yaşamımıza ne kadar etki ettiğini hiç düşündünüz mü?

Aslında NASA'nın uzayda yaşanan zorlu koşullarla başa çıkmak için geliştirdiği bazı icatlar, evimizdeki konforu artırmak için de kullanılıyor!

NASA'nın kablosuz elektrikli aletler veya ünlü portakal tozu içeceği gibi icatlarla anıldığını duymuş olabilirsiniz.

radyant bariyer

Ancak bu hikâyelerin çoğu aslında doğru değil. Yine de NASA'nın birçok gerçek icadı bulunmakta ve bazen özel şirketler, bu teknolojilerin günlük yaşama uyarlanabileceğini fark ediyor.

Evinizde yazın veya kışın, iç sıcaklığın dış sıcaklıkla aynı olmasını istemezsiniz değil mi? Bu durumu sağlamak için NASA'nın radyant bariyerler adı verilen teknolojisini kullanıyor olabilirsiniz.

NASA mühendisleri, uzay istasyonları ve uzay araçlarını aşırı sıcaklıklardan korumak için bu teknolojiye başvuruyor.

Aerogeller, ilk olarak 1930'larda icat edilmiş olsa da NASA tarafından 1990'larda daha esnek ve dayanıklı hâle getirilmişti. Bu yenilikçi malzemeler; evlerdeki duvar yalıtımlarında, buzdolaplarında ve kamp ekipmanlarında kullanılıyor.

NASA'nın 1960'larda geliştirdiği hafızalı sünger, başlangıçta ticari uçak koltukları için çarpışmaya dayanıklı koltuklar yaratmak amacıyla tasarlandı.

Sünger yatak

Sünger, uygulanan kuvveti emerek enerji yayılımını sağlar ve ardından yavaşça eski şekline geri döner. Bu teknoloji o kadar başarılı oldu ki kısa sürede birçok endüstride kullanılmaya başlandı.

Bugün hafızalı sünger yataklar ve yastıklar, vücut şeklinize mükemmel uyum sağlayarak rahat bir uyku sunar. Yataklarımızın bu kadar konforlu olmasında NASA'nın bu yenilikçi teknolojisinin büyük payı var.

NASA'nın icat ettiği bu ve benzeri teknolojilerle evimizde konforlu bir hayat yaşarken uzayın zorlu koşullarında hayatta kalmanın yollarını bulduklarını bilmek, gerçekten büyüleyici değil mi?

Kaynaklar: SciShow, NASA

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

7
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
2
0
0
Yorumlar(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
1 yıl önce
Kullanıcı verilerini satmadığını iddia eden Brave, ChatGPT alternatifi bir yapay zekayı eğitecek milyon dolarlık donanıma verecek parayı nereden buluyor nasıl kazanıyor bu kadar parayı?
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Bunu düşünene kadar nasıl tüm donanım sitelerine reklamını yaptırdı koca sitelere google ads olmadan eşek kadar bannerlarla reklam yerleştirdi coin ödüllerinden bahsetmiyorum bile başlı başına büyük olay ileride altında baya büyük hikayeler çıkabilir Firefox harici hiçbirine güvenmiyorum arkasında vakıf var güvenli ve kendi tarayıcıları...
1 yıl önce
brave candır gerisi heyecandır.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Abdli google firmasının başını çektiği chromium tabanlı tarayıcı bu geçmişte duckduckgo ile foyaları çıkmıştı bazı markalarınların telemetriylerine destek veriyormuş neden çünkü para alıyormuş Firefox harici diğerleri fasa fiso tor bile Firefox tabanlı...
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .