Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bugün yayımlanan Resmî Gazete’de yer verdiği ilan ile birlikte yeni 20 Türk Lirası banknotlarının tedavüle gireceğini açıkladı. “E9 Emisyon Grubu Vı. Tertip 20 TL Banknotların Tedavüle Çıkarılmasına İlişkin Duyuru” başlığıyla yayımlanan ilanda yer alan bilgilere göre yeni banknotlarda yalnızca ufak bir değişiklik yapılacak.
Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısının yerine yeni Başkan Yardımcısının imzası eklendi:
“Halen tedavülde bulunan E9 Emisyon Grubu I., II., III., IV. ve V. tertip 20 TL banknotlara kıyasla, VI. tertip 20 TL banknotlardaki imzalar Başkan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile birlikte Başkan Yardımcısı Dr. Emrah Şener’e ait olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir.”
Yeni 20 TL’lik banknotların üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından 1., 2., 3., 4. ve 5. tertip banknotlarla tamamen aynı olacağı açıklandı. Altı tertip banknotların birlikte tedavül edileceği belirtilirken, 6. tertip 20 TL’lik banknotların 10 Ocak 2022 tarihinden itibaren, yani bugün tedavüle verileceği açıklandı.