İnternet Dolandırıcılarının Yeni Yöntemi: Hayvan Sahiplendirme

20
4
2
0
0
Yeni yayılan bir dolandırıcılık yöntemi, insanların hayvan sevgisini kullanıyor. Dolandırıcılar, hayvan sahiplendirme bahanesi altında vatadanşlardan para talep ediyor.

Bankalar adına sahte hesaplar açarak dolandıranlar, kendilerini polis olarak tanıtarak insanları dolandırmaya çalışanlardan sonra yeni bir dolandırıcılık yöntemi daha çıktı. İnternette kendilerini veteriner olarak tanıtan dolandırıcılar, cins kedi ve köpek sahiplendirme bahanesiyle insanları dolandırıyor.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, dijital ortamlarda sahte belge düzenleyerek insanların güvenini kazanan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. Hayvanların sahiplendirildiği izleniminin verildiği sitelerde, kendilerini veteriner olarak tanıtan dolandırıcılar, sahiplendirme bahanesiyle masraflar için insanların parasını aldıktan sonra ortadan kayboluyor.

Eroğlu, dijital ortamda düzenlenen “veteriner hekim diploması” ve “hayvan hastanesi ruhsatı” gibi sahte belgelerle insanların güvenlerini kazandıklarını dile getirdi.

Eroğlu, dolandırıcıların sahiplendirmeden önce ısrarla banka hesaplarına para yatırılmasını istediklerini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti “Bu kişiler, eğer vatandaş, evcil hayvanı görmeyi talep ederse, buluşmaktan kaçıyor. Hayvanı evlerine gönderebileceklerini söyleyerek, satış bedeli ve taşıma ücretinin banka hesaplarına yatırılmasını talep ediyor. Para hesaba yatırıldıktan sonra da bu kişilere bir daha ulaşılamıyor.”

Eroğlu, vatandaşların mağduriyet yaşamamak için hayvanseverlerin barınaklardan hayvan sahiplenmelerini tavsiye etti ve “Hayvan sahiplenmek isteyenler, internette tanımadıkları kişilerin hesabına para yatırmasın. Bunun yerine barınaklardan hayvan sahiplensinler ya da ruhsatı olan satış yerlerinden alsınlar. Sağlık karnesi düzenlenmiş hayvanları sahiplenmek veya satın almak, en uygun hayvan sahibi olma yöntemidir” dedi.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/turkiye/internet-dolandiricilarinin-yeni-hedefi-hayvanseverler,he5_6aRKI0OrXzth7a_nMQ?_ref=infinite
20
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
4
2
0
0
Yorumlar(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
6 yıl önce
Benzer şekilde dolandırılık , internet üzerinden hayvan satışına yasak ,kısıtlama ,düzenleme getirilmeli , karakola gittik , ifademizi bile almadılar, savcı beyin emri ile bu tip olaylara kendisi bakıyor dediler, savcılığa gittik , savcılık kaleminde dava dilekçesi yazacaksın avukat tutacaksın, şu kadar harç yatıracaksın vs.vs. (davaya harcayacak o kadar param olsa zaten gider elden köpek alırdım) muhatap olduğumuz adam o kadar rahat ki telefonunu bile kapatmıyor, hala internet üzerinden ilan vermeye devam ediyor, ancak bizim telefonlarımızı hiç bir şekilde açmıyor.Karakola gidiyorum , bizi aşıyor diyorlar. Çocuğuma elimdeki imkanlarla zar zor bir köpek alayım dedim ne hale düştüm. Sistem parası çok olana çalışıyor. Ancak İnternet üzerinde hayvan satışına kesinlikle bir kısıtlama , yasak vb. düzenlemeler yapılmalıdır.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
6 yıl önce
Tek kedi, köpek değil. Facebook kuş forumlarına bakarsanız yok yol parası yok kuşun parası dolandırıyorlar kuş felan yollamıyorlar.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
6 yıl önce
Bende doğacak kedimin yavrularını internetten sahiplendirmeyi düşünüyordum. Bunlar yüzünden eroin kaçakçısı muamelesi göreceğiz desene.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .