Dünyanın dört bir yanından 30 bilim insanından oluşan bir ekip, uzun yıllardır Euptychiina ismi verilen bir kelebek alt kabilesini inceliyordu. Araştırmacılar, 400 farklı türü inceledikten sonra ise bazı yeni türlere rastladı.
Saurona isminin türlere olan ilgiyi artırması umuluyor
Araştırmacılar, şimdiden Saurona cinsine iki tür kelebeğin eklendiğini söylüyor. Grubun ilk üyesi olan bu canlılar, Saurona triangular ve Saurona aurigera olarak adlandırılıyor. Uzmanlar, ileride çok daha fazla türün bu gruba katılacağına inandıklarını da ekliyor.
Bilim insanları, cinse bu ismin verilmesinin türlere olan ilgiyi artıracağını ve daha fazla araştırmanın yapılmasını sağlayacağını düşünüyor. İsmin, ekibin bir parçası olan Dr. Blanca Heurtas tarafından seçildiğini ekleyelim. Heurtas, bununla ilgili şunları söylüyor: “Bu kelebeklere alışılmadık bir isim vermek, yeterince bilinmeyen gruba dikkat çekmeye yardımcı oluyor. Bu ayrıca, çok benzer görünen bir grup tür arasında bile sıradanlık arasında güzelliği bulabileceğimizi gösteriyor.”
Ekip bunun dışında farklı bir kelebek cinsi daha buldu. Heurtas bu cinse ise “Argenteria” ismini verdi. Gümüş madeni anlamına gelen bu isim, türün kanatlarındaki gümüş kısımlar nedeniyle seçildi. Yeni türleri açığa çıkaran araştırma bulguları, Systematic Entomology’de yayımlandı.