MEB, Yerli Otomobil İçin Yeni Bir Mesleki Eğitim Programı Başlatıyor

39
5
2
2
0
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçtiğimiz haftalarda tanıtılan yerli elektrikli otomobilin üretim sürecinde teknik eleman ihtiyacını karşılamak için motorlu araçlar teknolojisi alanında ‘elektrikli araçlar’ adında yeni bir teknik eğitim dalı açmaya hazırlanıyor.

Yarım asırı geçkin bir zamandan sonra ikinci yerli otomobilini üreten Türkiye, sektörün dev markalarına kafa tutmaya çalışacak. SUV ve sedan olmak üzere iki farklı türde gelen araç, etkileyici tasarımı ve olağanüstü teknolojik özellikleri ile büyük beğeni topladı; ancak maliyeti hakkında henüz kesin bilgilere sahip değiliz. 

2021 yılında üretim bandına girecek olan otomobil, 4 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) devlet desteği ile 22 milyar liraya kuracağı üretim tesisinde önemli bir teknik eleman ihtiyacı doğacak. Bu açığı kapatmak için harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk kez motorlu araçlar teknolojisi alanında elektrikli araçlar dalı açılacağını bildirdi.

MEB, Türkiye'nin Otomobili için nitelikli eleman yetiştirecek

TOGG

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye'nin Otomobili'ni üretecek nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi için süratle çalışmaların başladığını aktardı. Bu kapsamda, üretimin yapılacağı Bursa'da ihtiyaç duyulacak teknik eleman yetiştirmek üzere ilk kez motorlu araçlar teknolojisi alanında elektrikli araçlar dalı açacaklarını belirten Selçuk, “Proje için Bursa Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni seçtik. Bakan Yardımcım Mahmut Özer’in koordinasyonunda Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüz çalışmalarına başladı. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı itibarıyla bu alana ilk öğrencilerimizi alacağız” şeklinde konuştu.

TOGG yerli otomobil

Bakanlığın verdiği bilgilere göre yeni mesleki ve eğitim programının müfredatı çok kısa bir süre içinde hazırlanacak. Bu alana Liselere Geçis Sistemi (LGS) kapsamında sınavla öğrenci alınacağı bilgisini paylaşan MEB, öğrencilere hibrit araçlar, elektrikli araçlar, hidrojen temelli araçlar, pil ve batarya teknolojisi, elektrikli motorlar, sensörler, görüntü işleme, led teknolojisi ve CCTV (Kapalı Devre Kamera Sistemleri) gibi konularda eğitimler verileceğini aktardı.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/yerli-otomobile-is-gucu-destegi-mebden-geldi-41413084
39
5
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
39
5
2
2
0
Yorumlar(2)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
5 yıl önce
EML mezunuyum okurken güzel geliyordu ilk sene tüm dersler ikinci sene 10 saat mesleki ders 3 sene 30 saat meslek dersi son sene staj derken az işlenen mat fen kimya gibi dersler in yokluğu sonradan cıkıyor ikinci sınıftan sonra ingilizce yok ne güzel derdik ama şimdi ingilizce öğrenmek için kurslara para veriyoruz
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
5 yıl önce
inanmak istiyorum ama bir meslek liselisi olarak hiç inanasım gelmiyor olan çocuklara olacak okul bittiginde elde ne meslek olur nede üniversite kazanabilmek hayal olur için mat ve fen de sıfır olur
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
5 yıl önce
Tam tersi içten yanmalı motor ustalarının değeri daha çok artacak çünkü az usta kalacak. Milyonlarca içten yanmalı motorlu arabalar hurdayamı çıkacak sanıyorsun? Daha en az 40 sene işleri var o adamların.
5 yıl önce
aksine gayet mantıklı. şuan sanayi ustaları mühendisten çok kazanıyor. ama 15 yıl içerisinde içten yanmalı motorların ustalarının işleri bitecek. yeni nesil araçlara yeni nesil ustalar gelecek. tabi kaporta ustaları vs. çok etkilenmez ama motor ve şanzıman vs. ustaları gidici.