Peru sınırlarının hemen dışında bulunan bu taşlar, birbirleriyle inanılmaz bir şekilde bağlı halde duruyorlar ve bunun nasıl olduğuyla ilgili hala net bir bilgi yok.
Arkeologlar, irili ufaklı halde bulunan bu topların nasıl oluştuğunu hala net olarak çözebilmiş değil.
Pakistan’da bulunan bu bölge, dünyanın ilk toplumların yaşadığı bölgeler arasında gösteriliyor. Zamanına göre en ince detaylarına kadar düşünülmüş bir planlama, sosyal organizasyon ve sus sisteminin mevcut olduğu bölgede 40 bin kişinin yaşadığı düşünülüyor.
Bu tünellerin insanlar tarafından yapıldığı biliniyor olsa da zamanının ötesinde bir tasarıma sahip olması sebebiyle yapım aşamasında hangi tekniklerin kullanıldığı hala bilinmiyor.
Deniz altında bulunan bu yapıların insan eliyle mi yoksa doğal yollarla mı oluştuğu bilinmiyor.
2014 yılında iki farklı grup tarafından çözülmeye çalışsa da günümüzde hala sır olarak kalmaya devam eden Voynich Yazıtları’nın çok eski bir dilde yazıldığı söyleniyor.
Kanada’da bulunan bu alan, Viking’ler tarafından 1000 yıl önce keşfedilmiş. Yani Christopher Columbus’tan önce, yani ABD henüz keşfedilmeden!
Güneş Kapısı’nın ortaya çıkışı, ilk insanın bulunduğu zamana kadar uzanıyor. Yapıyı inşa edenlerin Bolivya’da ortaya çıkan ilk insanlar tarafından yapılıp yapılmadığı bilinmese de üzerindeki sembollerin astronomik anlamlarının olduğu zannediliyor.
Taş ocağında kesilmiş bir halde bulunan dikilitaşın neden burada bırakıldığı bilinmiyor.
Qin hanedanlığının öncesine dayandığı söylenen Longyou Mağaraları’nın tamamen insan yapımı olduğu düşünülüyor fakat dünyanın hiçbir yerinde kayıtları bulunmuyor.