YouTube'da Sesinizi veya Yüzünüzü Kullanan Deepfake Videoları Kaldırtabileceksiniz

2
0
0
0
0
YouTube, deepfake videolara yönelik yeni bir adım attı. Alınan yeni karar kapsamında kullanıcılar, kendi seslerini ve yüzlerini kullanan deepfake videolar için kaldırma talebinde bulunabilecekler.

Dünyanın en popüler çevrim içi video platformu YouTube'dan dikkat çekici bir hamle geldi. Platform, deepfake teknolojisi ile üretilen görüntü ve seslerle ilgili yeni bir karar aldı. YouTube tarafından alınan karara göre kullanıcılar, kendi ses veya yüzlerini içeren deepfake videoların kaldırılması için YouTube'a başvuru yapabilecekler.

YouTube, söz konusu yenilik için Gizlilik Politikaları'nda güncelleme yaptı. Bu güncelleme kapsamında kullanıcıya, deepfake ile oluşturulan videolar için doğrudan kaldırtabilme hakkı tanındı. Böylelikle deepfake kaynaklı mağduriyetlerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Deepfake video oluşturan kanalın 48 saat süresi olacak

YouTube deepfake videolara savaş açtı

Diyelim ki YouTube'daki bir kanal, sizin sesinizi veya görüntünüzü kullanarak deepfake video oluşturdu. Siz de bu videonun kaldırılmasını talep ettiniz. YouTube, videonun kaldırılması için kanal sahibine 48 saat süre verecek. Video bu süre içerisinde kaldırılmaz ise YouTube devreye girecek ve bir inceleme başlatacak. Bu inceleme kapsamında videonun gerçekten deepfake olup olmadığı araştırılacak. Deepfake tespit edilirse video kaldırılacak.

Son birkaç yıldır hayatımızda olan deepfake teknolojisi, yapay zekânın gelişmesi ile oldukça tehlikeli bir noktaya ulaştı. Artık internet ortamında sesini veya fotoğrafını paylaşmış herhangi birisi, deepfake mağduru olabilir. İşte YouTube'un aldığı karar, bunun önüne geçilmesini sağlayacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2024/07/01/youtube-now-lets-you-request-removal-of-ai-generated-content-that-simulates-your-face-or-voice/
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0