YouTube Müzik’in Ortaklaşa Çalma Listesi Özelliği Kullanıma Sunuldu

18
0
0
0
0
YouTube Müzik uygulamasının birden fazla kişinin müzik listelerini şekillendirebileceği yeni ortaklaşa çalma listesi özelliği faaliyete geçti. Özellik bir süredir bekleniyordu.

Müzik sektörü artık internetin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Müzisyenlerin ana gelir kalemlerinden biri internet yayıncılığı. YouTube da bu pastadan pay almak isteyen firmalar arasında bulunuyor. Bu amaçla da YouTube Müzik uygulaması yayınlanmıştı.

Spotify ve deezer gibi rakiplerine yetişmeye çalışan uygulama için Google Play Müzik uygulamasına da son verilmişti. Şimdi de YouTube Müzik uygulamasında farklı kişilerin aynı çalma listesini düzenleyebilmesini sağlayan ortaklaşa çalma listesi özelliği aktif hale geldi.

Birlikte liste oluşturma fırsatı

google müzik

Ortaklaşa Çalma Listesi Oluşturma özelliği, Google tarafından Play Müzik sona erdirilirken açıklanan özellikler arasında yer allıyordu. Daha önce de yeni sürümün APK’sında bu özelliğin izleri bulunmuştu.

YouTube Müzik uygulaması son dönemde uygulama içinde şarkı sözlerini görebilme, sanatçıların küratörlüğünü yaptığı listeleri görme ve kendi müziğinizi yükleme özelliklerine de kavuşmuştu. Uygulamanın ciddi bir dönüşüm geçirdiğini söylemek mümkün.

Ortaklaşa Çalma Listesi özelliği nasıl kullanılır

play müzik ortak çalma listesi

Yeni özelliği kullanmak oldukça basit, yalnızca birkaç düğmeye basarak siz de çalma listelerinin düzenlenmesinde pay sahibi olabiliyorsunuz. Yapmanız gerekenler ise şu şekilde: 

  • Uygulamaya girin
  • Listelerinizden birine basılı tutun
  • Düzenle tuşuna basın

Burada yapabilecekleriniz ise şu şekilde: 

  • Çalma listelerinin isimlerini değiştirebilmek
  • Tanım oluşturmak
  • Gizlilik ayarlarını değiştirmek
  • Küratör/Katılımcı eklemek

Yani bu özelliği kullanarak listeyi düzenleyebilecek bir başkasını da belirleyebiliyorsunuz. Liste sahibi izin vermedikçe birisi gidip bir başkasının listesine müdahale edemiyor. Ortaklaşa liste hazırlamak istediğiniz kişilere gönderebileceğiniz ve daha sonra devre dışı bırakabileceğiniz bir de bağlantı bulunuyor.

Bu özelliğin kullanım açılması oldukça heyecan verici oldu. YouTube Müzik kullanıcıları, Spotify gibi rakiplerde bulunan bu özelliğin gelişini uzun süredir bekliyordu. Son olarak Google Play Müzik kullananlar, bu dönemde listelerini sıkıntısız şekilde YouTube Müzik uygulamasına taşıyabilir. Play Müzik sitesi Eylül ayının sonunda kapatılacak.

Kaynak : https://www.reviewgeek.com/50755/youtube-musics-collaborative-playlist-feature-is-now-live/
18
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
0
0
0
0
Yorumlar(2)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
2 yıl önce
Overclock basıp basıp önümüze koyacaklar.Bellek düşmanı nvidia vram miktarınıda düşük üretiyor.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
canoktentr
2 yıl önce
artık üretim teknolojisi ve mimariler sınıra dayandı. zamanında 1nm imkansız diyorlardı ama birkaç yıla o da olacak. Büyük bir devrim şart.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
2 yıl önce
Lan nasıl çipin boyutu düşmüyor, nasıl 20nm'lik bi soketin 16nmsini kullanmak var bi de 4nm'den 5 kere kullanmak var? Sen ne anlatıyon olm anlaşılmıyor. :D
2 yıl önce
La olm adamlar 1nm yapacak anasını satayım, boş yapma. Lehim atamazsınmış. Adamlar onun da bir yolunu bulur sen güzel aklını yorma. :D
2 yıl önce
Nm değeri transistörlerin birbirine olan uzaklıklarını ifade ediyor. 20nmlik bir soket dersen onu zaten gözünle göremiyorsun 1000 nanometre 1micron fln yapıyor. Bu küçüklükte ne soketinden bahsediyorsun lehim atamazsın. Konuya dönecek olursak; burada verim adı altınta başka şeyler var gibi geliyor bana.
2 yıl önce
kanka nm düşürünce çipin boyutu düşmüyor ki zaten. orada kasttikleri şey 20nm’lik bi soketin 16nm sini kullanmak var, bide 4nm’den 5 kere kullanmak var. tamamen verim bh
2 yıl önce
nm düşürmek yerine çipin büyüklüğünü ve mimariye göre ek katmanlı yapılsa mesela? üretimler için daha enerji verimliliği sağlamaz mı?
2 yıl önce
ne sınırı daha var var
2 yıl önce
bu teknolojiler 4 5 sene önceden çıkıyor.