YouTube'dan Yapay Zekâyla Oluşturulan Deepfake Videolar İçin Yeni Önlem: Sizi Taklit Eden Videoları Kaldırtabileceksiniz!

2
1
0
0
0
YouTube, yapay zekâyla oluşturulan içeriklere yeni önlemler getirdi. Artık kullanıcılar, seslerini veya mimiklerini taklit eden içeriklerin kaldırılmasını talep edebilecekler.

Üretken yapay zekâ, son birkaç yılda inanılmaz derecede büyüme gösterdi. Maalesef bu durum, insanların rızası olmadan oluşturulan deepfake sahte görsellerin de yaygınlaşmasını sağladı. Sık sık bu tarz olayların sosyal medyada yaşandığını duyar olduk.

Şimdi ise YouTube’dan yapay zekâ ile oluşturulan bu tarz içerikler hakkında bir hamle geldi. Şirket, kullanıcıların sahte görsel ve sesler konusundaki endişelerini giderecek bir yenilik getirdiğini duyurdu.

Sesinizi veya mimiklerinizi yapay zekâyla taklit eden içerikleri kaldırtabileceksiniz

Artık kullanıcılar, onların seslerini veya mimiklerini taklit eden yapay zekâyla oluşturulmuş YouTube içeriklerinin kaldırılmasını talep edebilecek. Bu politika, insanları yanlış yönlendirebilecek tamamen veya kısmen yapay zekâyla oluşturulmuş içerikleri kapsayacak. YouTube, her talebi aksiyon almadan önce iyice inceleyeceğini de eklemiş.

Eğer sizin yüzünüzü veya sesinizi taklit eden bir videoya denk gelirseniz YouTube’un gizlilik şikâyeti formuna eklenen yeni kısımdan talep oluşturabileceksiniz. Normalde sadece sizin hassas bilgilerinizi veya tam adınızı izinsiz kullanan içerikler şikâyet edilebiliyordu.

Yapay zekânın kötü kullanımının çok ciddi sorunlara neden olabildiğini biliyorduk. Birçok ünlü isim, sahte görüntülerden muzdarip olmuştu. Aynı zamanda sadece ünlüler değil, herkesin yaşayabileceği de sık sık görülmüştü. Bu nedenle YouTube’un hamlesinin bir nevi yararlı olabileceğini söyleyebiliriz.

 

2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0