YouTube'dan Telif Hakkıyla Korunan Şarkıları Videolardan Kolayca Kaldırmayı Sağlayan Özellik: Diğer Sesler Etkilenmiyor!

3
2
0
0
0
YouTube'dan Telif Hakkıyla Korunan Şarkıları Videolardan Kolayca Kaldırmayı Sağlayan Özellik: Diğer Sesler Etkilenmiyor!
YouTube, içerik üreticilerini çok mutlu edecek bir yenilik yayımladı. Özellik, yapay zekânın yardımıyla diğer seslere dokunmadan sadece telif hakkıyla korunan şarkıları sessize alabiliyor.

Hem içerik üreticilerinin hem de izleyenlerin kullanıcı deneyimini iyileştirmek isteyen YouTube, düzenli olarak platforma yeni özellikler ekliyordu. Şimdi de videolardaki müziklerle ilgili önemli bir yenilik geldi.

YouTube, içerik üreticilerinin telif hakkıyla korunan şarklıları kaldıran silme aracını iyileştiren bir güncelleme yayımladı. Araç, artık yapay zekânın desteğiyle çok daha yararlı bir işlev sunacak.

Diğer seslere dokunmadan telif hakkıyla korunan şarkıları sessize alabilecek

Araç, artık telif hakkıyla korunan müzikleri videolardan kaldırırken diğer seslere dokunmuyor. Bunu da yapay zekâ destekli bir algoritma sayesinde yapıyor. Yani videonun o kısmındaki sesi tamamen kesilmiyor, telifli müzik dışında ne ses varsa çalmaya devam ediyor.

“Şarkı Sil” ismi verilen özellik, aslında bir süredir beta olarak test ediliyordu. Testlerde bazen başarılı olmadığı da görülmüştü. Şimdi de geniş çapta kullanıma sunuldu. Özellik için yukarıdan görebileceğiniz bir video paylaşıldığını da belirtelim.

Yapay zekâdan güç alan algoritma, şarkının telif hakkı ile korunup korunmadığını anlamasını sağlıyor ve onu diğerlerinden ayırarak sessize alıyor. Hata oranının azalıp azalmadığını kullanıldıkça göreceğiz ancak muhtemelen hâlâ kusursuz değil. Telifli içeriği kaldırmada başarılı olmadığını gören kullanıcılar, videonun o bölümlerindeki sesleri tamamen kapatma imkânına da sahip olacaklar.

3
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
0
0
0