Okyanusun Sevimli Canlıları Yunusların Yüzlerinde Neden Daima Gülme İfadesi Oluyor? (Mutlu Oldukları İçin Değil)

3
1
1
0
0
Okyanusun en zeki ve sevimli hayvanlarından biri olan yunus balıklarının suratını gözünüzün önüne getirin. Ne gördünüz? Gülen bir yunus değil mi?

Peki bu balıklar, neden bu kadar mutlu görünüyor olabilirler?

Aslında yunusların gülen yüzleri, bizim sandığımız gibi bir “mutluluğu” simgelemiyor.

Yunuslar hakkındaki en yaygın yanlış anlamalardan birisi, yüzlerindeki sürekli gülen ifade.

yunus

Bize her ne kadar sevimli gelseler de size kötü bir haberimiz var. Aslında, yunusların gülümseyen yüzleri, onların gerçek duygularını yansıtmıyor. Yunusların ağız yapısı, onların doğal gülümseme ifadesini oluşturan bir özellik taşıyor.

Diğer hayvanlardan farklı olarak yunusların dişleri ve çeneleri, ağızları kapalıyken bile bir gülümseme etkisi yaratacak şekildedir. Bu yapı, aslında yunusların gerçek duygularını ya da ruh halleri hakkında bilgi vermiş olmuyor. Yani, yunuslar hem mutlu olduklarında hem de stres altında olduklarında aynı şekilde gülümsüyor gibi görünebilirler.

Bu yanıltıcı gülümseme, yunusların insan algısında farklı bir yer edinmelerine neden olmuştur.

yunus balığı

Yunus parklarında ve bir tedavi yöntemi olarak kullanılan "yunus terapisi" programlarında, bu hayvanların sürekli gülümsediği düşüncesi, onları pozitif ve yardımsever canlılar olarak tanımamıza sebep oluyor. Tabii bu durum da yunusların aslında ne kadar agresif olduklarını atlamamızı da sağlıyor.

Yunuslar, sandığınızın aksine doğada oldukça yırtıcı hayvanlardır. Avlanırken ya da sosyal grupları içinde rekabet ederken oldukça güçlü ve bazen de sert davranışlar sergileyebiliyorlar. Bu durum bile başlı başına “gülümsemediklerini”, durumun yalnızca anatomik olduğunu anlamamız için güzel bir neden.

Yunus balıkları hakkında ilginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

3
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
0
0